Openingstijden Maandag t/m vrijdag - 08:00-18:00 uur.
Bel ons Bij voorkeur in de ochtend (023) 5201250
Email ons fysiotherapie@quicknet.nl

Sportfysiotherapie

Sport je graag? Ben je vaak in beweging? Of overweeg je een sportieve activiteit te gaan doen? Onze fysiotherapeuten kunnen je bijstaan wanneer je een sportblessure hebt, advies wilt over de opbouw van je training, over het juiste schoeisel of helpt je bij de keuze van een sport die bij jou past.

Beginnende sporters – advies en begeleiding

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herken je dat. Misschien is het al lang geleden dat je voor het laatst hebt gesport, ben je in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege je handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten.

Onze sportfysiotherapeut kan je helpen bij het kiezen van een sport of activiteit die bij je past. Hij is deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en dan speciaal als het gaat om sporten en bewegen. Hij kan je vertellen wat je kan doen en hoe je het kunt doen. Met andere woorden: hij geeft advies en kan je daar bij begeleiden. Hij zal ook zo nodig testen bij je afnemen.

Een test maakt duidelijk hoe fit je bent. Ben je niet erg fit, wanhoop dan niet! Je bent immers op het juiste adres om fitter te worden, want dat is de volgende stap. De sportfysiotherapeut begeleidt je hierbij. Dat kan tijdens elke training het geval zijn of je komt een keer in de week langs om bij te praten en eventueel weer opnieuw een test te doen. Het is prettig te weten dat de fysiotherapeut samenwerkt met andere (para)medici in de regio. Mocht je bijvoorbeeld ook naar een diëtist willen, dan stemmen de sportfysiotherapeut en de diëtist hun begeleiding op elkaar af.

Sporters – advies en begeleiding

Je sport en met veel plezier! Je speelt competitie en je bent elke wedstrijd lekker fanatiek of misschien loop je voor jezelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen.

Bekruipt je wel eens de vraag of je goed bezig bent? Of je wel effectief genoeg traint? Of je wel genoeg drinkt tijdens het toerfietsen elke zondagochtend? Begint het je een beetje te duizelen als je nieuwe loopschoenen moet kopen en je tegenstrijdige adviezen krijgt? Ben je zwanger en wil je graag zo lang mogelijk blijven sporten?

Kom eens langs bij onze sportfysiotherapeut. Deze professional heeft zich als fysiotherapeut gespecialiseerd in de sport. Hij kan zich helemaal in jou als sporter verplaatsen en je vanuit zijn deskundigheid optimaal adviseren over alles wat met je sport te maken heeft.

Wacht niet tot je een blessure hebt, maar vraag om advies als je bij elke service ‘iets’ in je schouder voelt. Laat eens naar de stand van je enkels kijken als je vaak zwikt en vraag welke schoenen je het beste kunt dragen of welke brace je kunt gebruiken.

Leg je trainingsschema ter voorbereiding op de marathon eens voor aan de onze fysiotherapeut en kijk of je niet te hard (of te langzaam!) van stapel loopt. De sportfysiotherapeut heeft een groot netwerk binnen de sport en sportbegeleiding. Hier pluk jij de vruchten van, want hij kan je weer doorverwijzen naar andere deskundigen, bijvoorbeeld een loopschoenenzaak, een diëtist, een masseur.

Onze sportfysiotherapeut is Daan de Jong.